Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamarosan indul a sorozat!

2008.10.01

 

AMANDA O

A nagysikerű Te vagy az életem után a Dori Media Group (DMG) folyamatosan bombázta Nataliát ajánlatokkal, de egy évig ellenállt a megkereséseknek.

Az Amanda O világújdonság lesz a maga nemében. Az alapötlet szerint internetes telenovellának készült, aztán ezt kibővítették azzal, hogy mobiltelefonokon is nézhető lesz a sorozat, s ilyet még egyetlen egy produkciós társaság sem készített. Valószínűleg a műfaj újdonsága és az emiatti kihívás győzte meg Natyt arról, hogy aláírja a szerződést. Az állítólagos havi 240.000 pesós (80.000 dollár) kereset sem elhanyagolható a döntésében. Ha ez igaz, akkor ő lett a legjobban kereső televíziós színésznő Argentínában.

A sorozatban Natalia párja ezúttal Luciano Castro lesz, aki tavaly a Te vagy az életemben Constanzát alakító Carla Peterson szerelmét játszotta a Lalola c. sorozatban. Az a sorozat nagy sikert könyvelhetett el, hiszen a Martin Fierro díjátadón tarolt (na jó, azt azért hozzá kell tenni, hogy nagy ellenfele nem volt;)))).

Az Amanda O indulását október 1-jére tűzték ki, de valamiért késnek vele Amanda O hivatalos honlapja. A forgatás egyébként kb. két hónapja zajlik. Először elkészült egy promo (amelyben Naty még szőke volt). A pár perces kedvcsináló egy darabig látható is volt a YT-on, majd eleinte érthetetlen okból levették onnan. Mint később kiderült, az első „kóstolót” a nemzetközi piacra és a majdani reklámozók számára készítették. Néhány hete azonban egy új trailer jelent meg, amelyben Naty már sötétbarna hajú.

Előzetes

Naty egy világhírű színész-énekesnőt, Amanda O-t alakítja a sorozatban, aki sikereinek köszönhetően nagyon el van szállva magától. Mindig magánál hord egy kis kamerát, amellyel felveszi a körülötte zajló eseményeket. A média spekulációi szerint ezek a felvételek bekerülnek a magánarchívumába, hogy azokból később megírja önéletrajzát vagy létrehozzon saját showműsort. Amanda a közönség felé kedves, jószívű arcát mutatja, de valójában nem bír elviselni senki maga körül, kibírhatatlan egy nőszemély. Ha valami nem úgy van, ahogy elképzeli, rögtön kirúgja az általa felelősnek tartott alkalmazottját. Festő férjét lenézi, amiért ő csupán kis közönséggel „büszkélkedhet”, ráadásul még egyetlen képet sem adott el.

Természetesen jótékonykodik is, de azt is csak azért, mert jól hangzik. Most éppen az asztmás gyermekeket látogatta meg. Az épületből könnybe lábadt szemekkel kijőve felháborodik az összetömörült újságírók előtt, hogy a mai gyerekeknek nincs igazi gyerekkoruk. Majd miután beül a kocsiba, az asszisztensét megszidja, mert a megpuszilt gyereket nem fertőtlenítették előtte.

Amandát ismét jelölték az Arany Glóbusz díjra, s ha megint nyer, a 10. szobrocskát viheti haza. Amanda természetesen elmegy a díjátadóra, hiszen imádja, ha ő van a középpontban. A fényűzés a lételeme. Villognak is a vakuk, tapossák egymást a fotósok egy jó fotó érdekében, az újságírók is lökdösik egymást, hogy legalább egy kérdést fel tudjanak neki tenni.

Eközben a televízió adók megszakítják adásukat, mert előkerült egy videófelvétel, amelyben az látható, hogy Amanda ellop egy ékszert divattervezőjének szalonjában. A díjkiosztó gálán lévő Amandát értesítik a kirobbant botrányról, de közben természetesen a sajtó munkatársai is fülest kapnak erről, úgyhogy Amanda menekülőre fogja, s miközben azt kiabálja, hogy felejtsék el és milyen jó lenne, ha nem ő lenne Amanda O, megcsúszik a lépcsőn, s azon legurulva eszméletét veszti.

Legközelebb egy elhagyott, lepusztult helyen ébred fel. Azt hiszi, hogy kirabolták. Megpillant egy Amanda O-t ábrázoló óriásposztert, s legnagyobb döbbenetére, nem ő van rajta. Nem ért semmit, nincs nála se pénz, se irat, semmi. Besötétedik, de még mindig nem tudja hol van, mit tegyen. Elég lerobbant helyen mászkál, amikor két férfi kikezdene vele, de Dante (Luciano Castro) közbeavatkozik és elüldözi őket, majd finoman közli a kirívó ruhában lévő Amandával, hogy a környék nem alkalmas arra, hogy ott dolgozzon, túl veszélyes, menjen máshová. Amanda egyszerűen lehülyézi a fiút. A srác kiakad, hogy segített neki, erre ő így reagál. Amanda csak annyit mond, hogy nincs szüksége tőle semmire és ott hagyja Dantét. Tovább barangol azon a borzalmas területen, mígnem elered az eső. Úgy dönt, hogy visszamegy a fiúhoz, akinek…. és ha van rá igény, akkor itt majd folytatom később :D

Amit még az Amanda O-ról tudni kell

Először arról szóltak a hírek, hogy 130 részes lesz, de a legutolsó hírek szerint a nyolc perces epizódokból álló sorozat összesen 120 részes lesz. A mobiltelefonokra 90 másodperces, összesen 325 részre bontják a történetet. Valószínűleg az előzetes nagy érdeklődés miatt a DMG úgy döntött, hogy készít a televíziónézők számára is egy 45 perces változatot, amely természetesen a Canal 13 csatornán lesz nézhető hétvégenként. (A produkciós iroda honlapján az szerepel, hogy az internetezők 130 alkalommal 9 percben követhetik figyelemmel a történteket, a tévénézők 26-szor ülhetnek le a készülékek elé, hogy megnézzék egy-egy órában, mi történt Amanda O-val, a mobilozók számára pedig 500 rész készül 1,5-3 perces időtartammal. - Lilu, 2008.10.02.)

A hírek szerint a DMG elviszi ezt a sorozatot is az október 13-18. között Cannes-ban megrendezendő MIPCOM televíziós produkciók vásárára.

(különböző lapokban írt hírekből összeállította: Lilu)